Házasság Hete Kézdiszéken

Ebben az évben Kézdivásárhelyen ötödik alkalommal került megszervezésre a házasság hete.

Milyen az igazi szerelem? Erre a kérdésre kerestük a választ 2017. február 14-én a jelenlevő 40-50 fiatallal  a Boldog Özséb Plébánia hittantermében megtartott interaktív foglalkozáson. A saját életpéldánkon keresztül próbáltuk meg felvázolni az igazi, tiszta szerelem jellemzőit, megerősítve őket abban, hogy érdemes várni az igazira, a szüzesség, a tisztaság napjainkban is olyan érték, amire vigyázni kell. Nyitottságot, érdeklődést, időnként megdöbbenést tapasztaltunk a részükről.

Nagy ajándék volt számunkra 2017. február 18-án a csernátoni Kovács panzió éttermében megtartott romantikus est is. Az est során többször rácsodálkoztunk a jelenlevő párok szépségére, kölcsönös egymásrahangoltságára, nyitottságára, jó volt látni a szerelmesen összevillanó tekinteteket. Érezhető, szinte tapintható volt a Szentlélek jelenléte, aki örömmel és egymás iránt érzett szerelemmel ajándékozta meg a jelenlevő harminckét házaspárt.

Február 19-én a Boldog Özséb Római Katolikus templomban a déli szentmise keretében a jelenlevő házaspárok megújíthatták a házassági fogadalmukat. Jó lehetőség volt ez a résztvevő párok számára, hogy ismételten kifejezzék egymásnak elköteleződésüket és szeretetüket.

Résztvevők a romantikus estről:

„Szavakban szinte lehetetlen elmondani, hogy hogyan éreztük magunkat ezen az estén. Nagyon, de nagyon jól éreztük magunkat. Sok dologra még jobban rávilágított ez a gyönyörű este. Megértettük, hogy amikor a gyermekeink  kirepülnek a családi fészekből,  ketten maradunk, ügyelnünk kell hát egymásra, s arra, hogy mit hagyunk magunk után örökségül.  

A Jó Istennek hálával tartozunk, hogy egymáséi lehetünk. Megígértük egymásnak ott azon az estén, hogy azon dolgozunk, hogy még jobb legyen a házasságunk. 

Örvendek, hogy ott lehettünk, s köszönjük a meghívást. Bízom abban, hogy még lesz rá alkalom ilyen csodálatos estén részt venni.” (Venczel Lujza és Balázs, Kézdiszentlélek)

„Amikor meghívtak erre a hétvégi romantikus estre, azonnal igent mondtunk, mivel hogy korábban ilyen eseményen még nem voltunk. Nagyon szép volt, mert ez az est csak kettőnkről szólt, és mert jobban tudtunk egymásra figyelni. Tele volt meglepetésekkel. A sárfalvi plébános, Bartos Karcsi atya elmélkedése nagyon elgondolkodtatott és a lelkünkre hatott. A   levetített film megerősített abban, hogy kitartóknak kell lennünk a jó Isten és egymás szeretetében. Köszönjük azt a sok kedvességet, és azt a sok odafigyelést, amiben részesítettek a szervezők. Köszönjük, hogy megtapasztalhattuk  azt a boldogságot, azt az örömet és szeretetet, amit Isten kegyelméből átélhettünk azon az estén. Reméljük, hogy még sok ilyenben lesz részünk.” (Veress Sándor és Mónika, Kézdivásárhely)

 

 

By |2018-01-25T18:36:15+02:002017. február 23.|Médiavisszhang|