20212021-02-08T11:19:15+02:00

Csíkszentimrén immár hatodik alkalommal szervezik meg a Házasság hetét.

Idén Csíkszentkirály nagyszerű rendezvényekkel kapcsolódik be a Házasság hete programsorozatába.
Ezek többsége nyitott, azonban a csütörtöki párok számára szervezett játékestre párok, jegyesek , házastársak jelentkezését várják a szervezők, akik kérik, hogy a szombati romatikus vacsorára csak házastársak jelentkezzenek. Az érdeklődők legkésőbb a rendezvény előtt két nappal jelezzék részvételi szándékukat.
Visszajelzést az alábbi elérhetőségekre várunk:  0744 706 475 (András Zsófia) – 0742 658 865 (Papp Márton plébános)

A Házasság Hete alkalmából a csíkszentléleki egyházközségben is programot szerveznek házasság témában.
A házasságerősítő alkalom időpontja 2021. február 13., szombat, 15 és 19 óra között a csíkszentléleki római katolikus templomban, ahol Ilyés Zsolt helyi plébános és egy tanúságtevő házaspár a házasságban megélt egységről tart előadást.
A rendezvény mottója: Ha gyorsan akarsz haladni, menj egyedül! Ha messze akarsz érni, menjetek együtt! (afrikai közmondás)
Jelentkezni a következő telefonszámokon lehet: 0742 029 436 (Esztány Zita) – 0744 146 534 (Csibi Zsófia)
A programra lehet jönni egyedül is, és a fiatalokat is szeretettel várják!
Február 7–14. között hetedik alkalommal szervezik meg a  Házasság hetét Erdővidéken. Az ökumenikus jellegű rendezvénysorozat erdővidéki keresztény egyházközségek és nőszövetségek, civil szervezetek összefogásával valósul meg. A cél minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire, ezek megtartóerejére.
2021. FEBRUÁR 8., HÉTFŐ
18.00 – Szentségimádás a házastársakért és családokért (Szent Ágoston templom)
000
2021. FEBRUÁR 9., KEDD
19.00 – Közös filmnézés házaspároknak, amelyet kötetlen beszélgetés követ a látottak és a, mindenki által megéltek alapján (Szent Ágoston templom hittanterme)
000
2021.FEBRUÁR 11., CSÜTÖRTÖK
19.00 – Társasjáték házaspároknak (Szent Ágoston templom hittanterme)
000
2021.FEBRUÁR 14., VASÁRNAP
17.00 – Házasság hetét záró szentmise a családos közösségek aktív részvételével (Szent Ágoston templom)
000
A rendezvények ideje alatt érvényben vannak a járványügyi rendelkezések.
Csíkszentmihályon évről-évre megszervezik az együttlétet a helyi házaspároknak a Házasság hete alkalmából.
Február 7–14. között hetedik alkalommal szervezik meg a  Házasság hetét Erdővidéken. Az ökumenikus jellegű rendezvénysorozat erdővidéki keresztény egyházközségek és nőszövetségek, civil szervezetek összefogásával valósul meg. A cél minél szélesebb körben felhívni a figyelmet a házasság, a család értékeire, ezek megtartóerejére.
2021. FEBRUÁR 7., VASÁRNAP – BARÓT
13.00 – Házasság heti nyitó istentisztelet (Unitárius templom)
000
2021. FEBRUÁR 8., HÉTFŐ – BARÓT
17.00 – Házaspárok Útja – ismertető és útbejárás (Diákdomb – Kisboldogasszony kápolna)
18.00 – Szentmise a családokért, házaspárok megáldása (Római katolikus vallásterem)
000
2021. FEBRUÁR 9., KEDD – BARÓT
11.00 – Filmvetítés – Szerelmünk lapjai (2004, 123 perc), amelyet tematikus beszélgetés követ a Boróka Nyugdíjas Kör szervezésében. Házigazda: Dénes Kinga pszichológus, a Diakónia Keresztyén Alapítvány munkatársa (a Vállalkozó Központ gyűlésterme)
000
2021.FEBRUÁR 11., CSÜTÖRTÖK – ÜRMÖS
17.00 – Lennél újból a párom? – interaktív játékok pároknak és házaspároknak, Bogyor Izabella gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember (Barót) és Demeter Mária szociális szakértő, tanácsadó a szociális szférában (Barót) vezetésével. Házigazda: Szabó Előd unitárius lekész (Unitárius szeretetotthon)
000
2021. FEBRUÁR 12., PÉNTEK – BIBARCFALVA
19.00 – A játszótársam, mondd akarsz-e lenni? – interaktív játékok házastársaknak. Házigazda: Fancsal Zsolt lelkipásztor (Református gyülekezeti terem)
000
2021. FEBRUÁR 13, SZOMBAT – BIBARCFALVA
19.00: “Kara(n)té(no)s házasélet” – Fancsal Zsolt lelkipásztor, mentálhigiénés szakember előadása (Református gyülekezeti terem)
000
2021.FEBRUÁR 14., VASÁRNAP – BARÓT
10.00 – Biliárd verseny házaspároknak és pároknak a BVSC biliárd szakosztálya szervezésében. Előzetesen jelentkezni február 13-án, vasárnap 9.30 óráig lehet Lázár Zoltánnála 0746- 900 944-es telfonszámon. (Vállalkozó Központ)
11.00: Házasság heti istentisztelet. A szertartás keretén belül köszöntik a házastársakat (Református templom)
000
2021.FEBRUÁR 14., VASÁRNAP – BIBARCFALVA
11.00 – Házasság heti istentisztelet. A szertartás keretén belül köszöntik a 10, 25 és 50 éve házasságban élő párokat. (Református templom)
000
2021.FEBRUÁR 14., VASÁRNAP – KÖPEC
11.00 – Házasság heti záró istentisztelet. A szertartás keretén belül köszöntik a házastársakat és vándorbölcső átadásra kerül sor. (Református templom)
000
SZERVEZŐK:
Baróti Unitárius Nőszövetség, Baróti Református Egyházközség,
Bibarcfalvi Refomátus Egyházközség, Köpeci Refomátus Egyházközség,
Boróka Nyugdíjas Kör – Barót,
Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezete
Gyergyószentmiklóson nyolcadik alkalommal kapcsolódnak a Házasság hete rendezvénysorozatához.
„Ezerszer is IGEN! – nem könnyű minden körülményben kimondani, de szeretnénk! Gyertek, mondjunk „igent” a Házasság hetén és ünnepeljük együtt az „igenjeinket”! – írják felhívásukban a szervezők, akik kiemelt odafigyeléssel várják azokat, akik első alkalommal vesznek részt a rendezvénysorozaton.

Kézdi-Orbaiszéken az előző évekhez hasonlóan a Házas Hétvége mozgalom kézdiszéki házaspárjainak és Hajlák Attila István imecsfalvi plébánosnak kezdeményezésére szerveznek rendezvényeket a Házasság hetén.
A romatikus vacsorára jelentkezni Bándi Katinkánál lehet a 0748 211 296-es telefonszámon.

Marosszentgyörgyön Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutató lesz az “online” vendégelőadó.

A nagyváradi római katolikus egyházmegye a nagyváradi Püspöki Palota kertjében végigjárható házaspárok útjával készül a Házasság hetére.
A Böcskei László megyéspüspök által kiküldött körlevélben egy páros-közös sétára hívják az érdeklődőket, amit a schönstatti családok Kentenich és Tillmann atya tanítása alapján készítettek és a házaspárok útjának neveztek el.
A Nagyváradon élők számára február 8-a, hétfő déltől lehetőség van személyesen a Püspöki Palota kertjében végigjárni, követve a kijelölt ösvényt és az elmélkedést az egyházmegye honlapjáról, erre a linkre (http://www.varad.org/uploads/hazasparok_utja/hazasparok_utja_2021.html)
kattintva meghallgatni és átbeszélni.
A vidéken élőket sem hagyják ki, hiszen ők is átimádkozhatják és megbeszélhetik a fent említett linkre kattintva a kérdéseket.
Ez az út mindazoknak szól, akik ráébredtek arra, hogy a házasságuk, a családi és személyes életük, a világgal való kapcsolatuk nem működik csak úgy magától. „A harmónia nem öntermő fán nő” – mondta Tillmann atya.
A házaspárok útja segítséget szeretne nyújtani, hogy a házastársak életútjukon újra és újra egymásra találjanak, felfedezzék közös hivatásukat, gyermekeiket szeretetben neveljék és otthonaikban boldog családi életet éljenek.
Az idelátogató életkorától függően rövidebb vagy hosszabb életszakaszra tekinthet vissza, és más a távlat, amely még előtte áll.
A sétaút 16 állomást érint, melyek a házasság fontos eseményeit, feladatait, nehézségeit és korszakait jelenítik meg. A szentírási idézetek, elmélkedések ösztönzést adnak arra, hogy a párok életük egyes mérföldkövein elgondolkodjanak és beszélgessenek egymással.
A nagyváradi egyházmegye sajtóirodája
Az oroszhegyi Szivárvány Közösség romantikus együttlétre várja a házaspárokat a helyi Sportcsarnokba.

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség idén is megtartja hagyományos házasság heti rendezvényét. A múlt években telt házzal zajlottak az előadások, találkozók, vetítések, vélhetően idén is sokan vesznek részt a Pál Tünde pasztorálpszichológus, Kovács István és Péterfi Ágnes lelkészek által szervezett megerősítő, feltöltődést jelentő alkalmakon.

A rendezvénysorozat február 7-én 11 órakor istentisztelettel kezdődött, a további találkozók is az unitárius templomban lesznek. Kolcsár Jocó, a Tamási Áron Színház színésze és felesége, Kolcsár Linda vallottak arról, hogy ők hogyan élik meg a mélységeket és a magasságokat a házasságukban.

Kedden Mihalec Gábor pszichológus online előadásához csatlakoznak a résztvevők, melynek címe: Viharálló szerelem.

Szerdán interaktív vetélkedő lesz (erre általában a bevállalósabb párok jelentkeznek), este pedig Mácsafej-koncert.

Csütörtökön a szentgyörgyi Házasság hete visszatérő előadóinak, Papp Adolf és Balázs Réka családterapeutáknak Igenek és nemek – hol vannak a határaink? című előadását hallgathatják meg az érdeklődők, pénteken mozizás a program, műsoron a Boldog idők.

Szombaton a megszokott gyertyafényes vacsora helyett szabadtéri rendezvény lesz, a főtéren lelepleznek egy bannert, amely a boldog házasságot előrejelző jellemzőkre hívja fel a figyelmet egyik oldalán, másikon pedig az egyházközség Hármas kötél programjait reklámozzák. Ez utóbbi keretében házasságra készülő pároknak tartanak felkészítőt, de kiscsoportos foglalkozásokon a házasság gazdagításának lehetőségeit is megtanulhatják a résztvevők, vagy a gyermekkel járó változásokra készítik fel a leendő szülőket.

Forrás: Székely Hírmondó

A közösen eltöltött idő élménye mellett a szerencsétől függően gyertyafényes vacsorával is gazdagodhatnak azok a párok, akik részt vesznek a szatmári házas kalandtúrában. A házasság hetét megelőző program során három feladatot kell teljesíteniük a pároknak.
A Szatmári Római Katolikus Püspökség, a Házas Hétvége mozgalom, a különböző plébániák, parókiák, a szatmári baptista és evangélikus gyülekezetek szervezésében február elején immár nyolcadik alkalommal rendezik meg a házasság hetét. A rendezvénysorozatnak mindig fontos programpontja a házas kalandtúra, amely jellege miatt hamarabb megkezdődik – a jelentkező párok időközönként feladatokat kapnak, érdekes, kedves helyzetek elé állítják őket, így haladnak előre a játékban.
A résztvevők január 21-e és február 15-e között három feladatot teljesíthetnek, mindegyiket elektronikus levélben kapják, sorban. Ahogy az egyiket elvégezték egy rövid visszajelzéssel, esetleg fotóval kell szolgálniuk a hazassaghete.sm@gmail.com címre, és úgy kapják a következő meglepetésfeladatot. Amelyik pár mindegyiket teljesíti, a közösen eltöltött idő élménye mellett nyereményekkel is gazdagodhat. Akik kedvet kaptak a kalandtúrához a szatmariegyhazmegye.ro oldalon már most jelentkezhetnek. Mivel nem versenyről van szó, a gyertyafényes vacsorát kisorsolják majd azon párok között, akik minden próbát teljesítettek.
A szatmári egyházmegye sajtóirodája

A szentegyházasfalvi Szent Gellért Alapítvány idén harmadik alkalommal kapcsolódik be a Házasság hete rendezvénysorozatba.
Ennek részekén a házaspárok online feladatsorba kapcsolódhatnak bele, de romantikus estéket is szerveznek az érdeklődőknek. A kezdeményezők célja, hogy felhívják a figyelmet a házasság és a család értékeire és fontosságára.

Székelyszentkirályon is szervezek idén házasság heti programot. A részletek kapcsán Baróti Csaba plébános tájékoztatott.

Székelyudvarhelyen idén változatos és színvonalas programmal készülnek a Házasság hetére, kihasználva az online kapcsolódás lehetőségeit.